Grote Maaltijd Actie op vrijdag 7 februari in het Himsterhûs te Oosthem om 18.00 uur

Jaarlijks wordt er door de diaconie de Grote Maaltijd Actie georganiseerd met het doel om geld in te zamelen voor een goed doel. Dit jaar is er gekozen voor Grannies2grannies Friesland.

Grannies2Grannies Friesland bestaat uit een aantal grootmoeders uit Friesland, Drenthe en Overijssel die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders (grannies) in Afrika en die beseffen hoe groot het verschil is met hun eigen rol als grootmoeder.

De rol van grootmoeders in ontwikkelingslanden is veel minder vrijblijvend en gezellig dan de rol van de meeste grootmoeders in Nederland. Deze grootmoeders  vroegen zich af hoe zij iets konden betekenen voor de grannies in de derde wereld.

Zij kwamen in contact met een Nederlandse organisatie die Worldgranny heet. Onder de vlag van deze organisatie kozen ze voor een project in Uganda. Daar wonen veel grannies die de permanente zorg hebben voor hun kleinkinderen. Bovendien wonen ze in vaak in erbarmelijke krotten, nauwelijks geschikt voor menselijke bewoning. De doelstelling van Grannies2Grannies Friesland is geld bijeenbrengen om huisjes te bouwen voor deze categorie grannies. Meer informatie kunt u vinden op de website: www.grannies2granniesfriesland.nl Opgeven voor de Grote Maaltijd-actie is niet nodig, meedoen is zeer welkom. Er worden diverse gerechten geserveerd en voor de kinderen zijn er heerlijke pannenkoeken. Kosten voor deelname: Volwassenen € 5,- n kinderen € 1,- Iedereen is van harte uitgenodigd.

Diaconie Protestantse Gemeente Oosthem-Abbega-Folsgare

Uw email adres zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*