Voetstappen door de tijd

Kort voor zijn onverwachte dood sprak Gerrit Wierdsma (1949 – 2019) met zijn broer Tjitte over een expositie. Het was er nooit eerder van gekomen.
In Galerie Oosthem kunt u van 9 – 31 oktober kennismaken met zijn veelzeggende en ontroerende tekeningen en schilderijen.

Het werk van tekenaar-schilder Gerrit Wierdsma, een geboren Fries, is nauw verbonden met de kunstenaar zelf. Hij tekende en schilderde wat hem bezighield, ontboezemingen van zijn innerlijk.
Gerrit leefde alleen en had zich daarin geschikt. Een blijmoedig en beminnelijk mens, die nooit op de voorgrond trad, maar beschouwde. Hij was trouw, niet alleen aan familie en mensen om hem heen, ook aan zijn tekentalent en aan het geloof van zijn jeugd.
Meer dan 20 jaar was het Nederlands Bijbelgenootschap Gerrits werkgever. Dat is terug te zien in zijn werk. Gerrit tekent en schildert veel Bijbelse taferelen, zowel uit het Oude als Nieuwe Testament. Daarin staan veelal mensen centraal, vaak in felle kleuren. De details zijn veelzeggend, in het bijzonder hun gezichtsuitdrukking en houding.
Gerrit verongelukte in zijn eigen huis. De expositie is een postuum eerbetoon.
U zult versteld staan en geraakt worden door de sporen die Gerrit achterlaat.


Bezoekmogelijkheden 
15 tot en met 31 oktober
vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13:00 – 17:00 uur
Of op afspraak.
Activiteiten voor kinderen en volwassenen – zie website

Laat het weten als u komt of meedoet …  via
formulier – www.galerieoosthem.nl (plan uw bezoek of plan uw activiteit)
email – salverdawevers@ziggo.nl   of telefoon – 0515   533 105

Uw email adres zal niet worden getoond. Verplichte velden zijn aangegeven met *

*